Brno 2015

Brno 2015
Katedrála Sv. Petra a Pavla

10. 9. 2011

Výlet Jevíčko - Boskovice 10. 9. 2011

Jevíčko

V sobotu jsme s Michalem vyrazili na průzkumnou výpravu. Trasa byla: Lipůvka, Letovice, Velké Opatovice, Jevíčko a Boskovice.
Počasí bylo tak akorát a autíčko šlapalo pěkně. Taky dostalo v Lipůvce napít Naturalu 95. Našim cílem bylo hlavně to Jevíčko, protože za pár dní tam pojede mamka na rehabilitaci po opereci kyčelního kloubu. Takže se dá předpokládat, že se tam podívám opakovaně. Dvě třetiny cesty byly bezva, ale jak jsme odbočili na Letovice a Velké Opatovice, silnice byla dle mapy II. a III. třídy, ale já bych ji titulovala jinak:-(

Jevíčko - příjezd od Velkých Opatovic

No, konečně jsme tam byli. Je fakt, že jsme až tak suvereně nejeli. V Jevíčku jsme se z ulice Svitavské odbočili doprava místo doleva a ocitli se na Palackého náměstí. No, aspoň jsme se podívali, jak to v městečku vypadá.
Město Jevíčko leží v severní části malebného úrodného kraje Malá Haná. Území Malé Hané se táhne od Boskovic k Městečku Trnávce v délce cca 25 km. Tato oblast je součástí geologické sníženiny nazývané Boskovická brázda, která geomorfologicky odděluje Českomoravskou vrchovinu od Drahanské vrchoviny.

Sanatorium Jevíčko je až za městem cca 3 km. Kdybysme si na křižovatce všimli ukazatele, tak jsme se nemuseli ptát. Ale nevadí:-). Hlavně, že jsem ho našli.  Prošli jsme areál sanatoria. Má několik budov a pěkný park. Moc návštěv ale nebylo. Všeho všudy tři auta i našim.


 
OLÚ Jevičko
Potom jsme se vydali na Svitavy a do cesty se nám přitrefili Boskovice. Zajeli jsme na náměstí rovnou před cukrárnu.
Jasně, že jsme si dali zákusek a zmrzlinu. Prošli malinko kolem náměstí a vydali se na cestu domů do Brna.

Žádné komentáře:

Okomentovat