Brno 2015

Brno 2015
Katedrála Sv. Petra a Pavla

1. 5. 2010

KONEČNE ! Máme tu jaro!

Už jsem si myslela, že se nedočkám....
Již několikrát jsem se vypravovala s hůlkama na pochod, ale zrovna ten den, když jsem chtěla po práci s kamarádkou vyrazit do lesa pršelo nebo bylo tak mokro, že se jít nedalo.
Ve středu 21. 4. 2010 se výšlap konečně pořadil.
Tentokrát jsme společně s Danou vyrazily podél potoka Vrbovce na Pekárnu. Celý potok Vrbovec má délku pouze 8,4 km. Skoro jsme vylezly na Pekárnu. Cesta byla samá překážka. Jde se neznačenými cestičkami, sem tam se musí přeskočit potok...
Potok Vrbovec pramení v Helenčině studánce. Patří k chráněným památkám z roku 1985.
Pekárna je úžasný prostor lesů mezi Žebětínem a Bystrcí. Rozloha je 59,75 ha.  Je chráněn jako přírodní památka - rok 1989, pro výskyt chráněných druhů rostlin. Les je dubohabrový, místy se  vyskytují staré borovice na skalnatých půdách. Na severní straně spadá do údolí Vrbovce a na jihu přechází v polní oblasti.
Pekárna má tři menší vrcholky, z nichž nejvyšší (nad Eliotem) měří 325 metrů. Tak jsme šly a šly nahoru a dolů... kolem Vrboveckého mlýna. Po cestě jsme najednou spatřily ukazatele na Penzion Eliot. V blízkosti penzionu je závodiště pro koně. Příští závody se konají v květnu 2010.
Do Penzionu jsme nakoukly i jídelní lístek pročetly. V ohradách i venku se proháněli koně a byli taky šťastní, že už je jaro! V doprovodu koní jsme pokračovaly pěšinou k závěrečnému pochodu přes Kamechy do bystrckého sídliště od horního konce ulice Teyschlova mezi zahrádkami s honosnými domy. U každého domu hlídal pes. Jak jsme vyšly od zahrádek, už jsme byly zase mezi paneláky. Tam i skončilo naše putování s hůlkami. Procházka trvala hodinu a půl a ušly jsme cca šest kilometrů.
Už se těším na další výšlap:-))

Žádné komentáře:

Okomentovat