Brno 2015

Brno 2015
Katedrála Sv. Petra a Pavla

27. 9. 2009

Nordic Walking - pro všechny

Nordic Walking je zdravý a jednoduchý pohyb pro všechny bez rozdílu věku a fyzické zdatnosti. K provozování Nordic Walking Vám stačí dvě věci - správné Nordic Walking hole a chuť.

Nordic Walking - pozitiva

Při správné technice se tak zapojí až 90% svalstva. Zapojení tak velkého procenta Vašich svalů má za následek zvýšenou srdeční činnost a tím je Nordic Walking vhodný nejen jako prevence proti kardiovaskulárním chorobám. Díky holím, přenesete část své hmotnosti na svaly paží a odlehčíte nohy. Proto mohou, v rámci možností, provozovat Nordic Walking i lidé, kteří mají nějaké problémy s klouby dolních končetin. Hole Vám též pomůžou k narovnání zad při chůzi. Oproti běžné chůzi spotřebujete mnohem více energie. Při Nordic Walking můžete spálit za hodinu až 600 kcal. Což se pozitivně projeví na úbytku přebytečných tuků. Více energie, než při Nordic Walking, spotřebujete pouze u rychlého joggingu, ale zde oproti Nordic Walking trpí klouby při tlumení nárazů. Tyto nárazy u Nordic Walking odpadají.

Nordic Walking jako rehabilitační prostředek

Nordic Walking lze doporučit též při rehabilitaci po operaci nohou. Také musím  zmínit přínost Nordic Walking na svaly paží, zejména pro triceps. Tento sval, který bývá ve vyšším věku povolený, je možné jednoduše zpevnit právě za pomoci Nordic Walking. Při každém pohybu ruky vzad, se tento sval aktivuje a tím ho můžete bezbolestně posílit.
Správné poutko na Nordic Walking holích Vám umožní přenesení síly na hole i v případě kloubních problémů v článcích prstů.

Žádné komentáře:

Okomentovat